Suomen Hovimestarien Kilta ry
~ Collegium Culinarium ~

Miklin saari

Mikli on CC-kilta ry:n omistama saari, joka on hankittu killan nimiin vuonna 1971 loma- ja virkistyskäyttöön kiltaveljille ja heidän perheillensä. Mikli ja sen ympäristö on mitä ihanteellisin paikka perheen lomailuun; kalastusta, sienestystä, marjoja, aurinkoa hiekkarannalla, tikkaa, mölkkyä, grillailua; melkein mitä vaan! Puruvesi on yksi Suomen puhtaimmista vesistöistä ja vesi jopa juomakelpoista.

Omatoimiset kiltaveljet ovat mm. rakentaneet nuotisijat mökkien edustoille, siivonneet saaren hakkuujätteitä ja pitäneet puuceet käyttökunnossa. Omatoimisuus ja talkoohenkisyys kuuluvatkin Miklin arvoihin. Ne ovat lomailijan oikeuksia ja velvollisuuksia. Saaren toimivuus perustuu omaan työhön.

Saaressa on 5 samanlaista vuonna -75 valmistunutta mökkiä, joissa kaikissa makuupaikat 4:lle. Mökkeihin tulee kylmä vesi ja niistä löytyy perus keittiöpuitteet (jääkaappi-pakastin, liesi, uuni, mikro, kahvin- ja vedenkeitin + astiat). Sisällä ja terasilla ruokapöytä ja tuolit. Saaren eteläpäädyssä sijaitsevassa mökissä nro.6 ei ole juoksevaa vettä, mutta puitteet muuten samanlaiset. 
Uusi puulämmitteinen saunarakennus on valmistunut vuonna -95. Saunalla on erikseen pukuhuonetila, peseytymistila ja löylyhuone, jonka lauteille mahtuu kymmenkunta henkeä nauttimaan maailman 2.parhaan saunan syleilystä. Jäähyillä voi istahataa saunan terasille tai pulahtaa kristallin kirkkaaseen veteen laiturilta tai portaita pitkin suoraan rannasta.
Vuonna 2013 valmistuneesta upeasta kiltatuvasta löytyy 3 makuukamaria 2-4:lle henkilölle, sekä 2 hengen makuualkovi ja lukunurkka kirjastoineen. Alakerran hyvin varustellussa keittiössä on helppo valmistaa ruokaa isomallekin porukalle ja ruokailemaan sisätiloihin mahtuu pöytämuodosta riippuen max. 26 henkilöä. Rentoutua voi sohvalla televisiota katsoen, musiikkia kuunnellen tai vaikka leivinuunissa leipää leipoen. Kiltatuvan suurella terasilla voi pitää vaikka lavatanssit tai nauttia ruokailusta 14 hengen pitkän pöydän ääressä.
Venelaiturirannassa on olevassa grillikatoksessa on paljon työtasoja, puugrilli, kaasugrilli (grillit korjattavana keväällä 2020) ja savustuspönttö. Myös jääkaappi kesäajan kokkausta helpottamassa. Kiinteällä laiturilla on 10 hengen ruokapöytä tuoleineen, sekä aurinkovarjo.

 

Muuta tärkeää:

1. saareen saapuva nostaa killan viirin tuvalla sijaitsevaan salkoon ja saaresta viimeisenä lähtevä ottaa sen alas. Viirin voi jättää tuvan saarekkeelle saaren ollessa tyhjillään. Tuvassa, Anitan kammarissa lipaston laatikossa on liputuspäiviä varten Suomen lippu.
 

Saaresta löytyy muutama maksuttomasti käytössä oleva lasikuitusoutuvene, sekä 2 vuokrattavissa olevaa perämoottorillista venettä. Polttoaineet (2 tahti) näihin tulee ostaa itse. Saaren yhdysvene (iso Buster) on tarkoitettu ensisijaisestiturvalliseen ja nopeaan salmen ylittämiseen, eikä sitä voi täten vuokrata kalastustuskäyttöön. Yhdysveneen parkkipaikka on 4-mökin edessä olevan LipLap-laiturin nokassa. Mikäli saavut omalla isommalla tai pienemmällä paatilla voit sen parkeerata grillikatoksen venelaituriin, jossa myös poijuja. 
Rantasaunaa ei voi varsinaisesti varata, vaan kiltalaiset ovat jo vuosikymmenet sopineet saunavuoroista paikan päällä hyvässä yhteisymmärryksessä. Kiltatuvan sisäsauna ei ole kesäkäytössä, mutta suihkuja saa toki käyttää ympäri vuoden.

Kiltatupa on kaikkien saaressa olevien yhteiskäytössä; sen tarkoitus on toimia kokoontumispaikkana ja helpottaa puitteillaan ajanviettoa saaressa. Kiltatuvan voi varata yksityiskäyttöön vain varaamalla saaren kaikki tilat yhtäaikaa.

Saaresta löytyy puuceet mökki 3 takana, mökki 6 takana ja rantasaunalta (yht 5kpl). Tuvan biokäymälä on normaalisti pois käytöstä. Jos kuitenkin päätät ottaa sen käyttöön, niin luethan ensin huolella käyttäohjeet seinältä ja huolehdit käymälän perusteellisesta siivoamisesta.

Kalastusta varten tarvitset valtion kalastonhoitomaksun. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa jos on iältään 18-64 vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Maksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa. Lisätietoja saa sähköpostitse eraluvat@metsa.fi ja puhelimitse 020 69 2424. Verkkomerkkejä löytyy kiltatuvan aulan naulakosta roikkumasta. Mato-onkia, muutama vapa keloineen ja venetulppia puuvajan varastokoppikäytävän perältä. Kala-astiat mökkien terassin alla ja grillikatoksella.

Tyynyt ja peitot mökeistä ja tuvalta löytyy valmiina, mutta liinavaattet ja pyyhkeet tuodaan omasta takaa. Jos kuitenkin satut ne unohtamaan tai muuten jäänyt pois kyydistä, niin ne voi vuokrata huokeaan hintaan. Lakanat ja pyyhkeitä löytyy Anitan kammarin (tuvassa) kaapista ja lisää pyyhkeitä saunalta. Maksu possuun tuvan olohuoneessa ja pyykit pyykkikoriin kodinhoitohuoneeseen. Jos käytät tuvan pyykinpesukonetta, niin muistathan tuoda omat pesuaineet. Syyssateita varten tuvalla on kuivauskaappi; muutoin vaatteiden ja pyykkien kuivatus pyykkinaruilla tuvalla tai mökillä.

Ensiapu-/lääkekappi tuvan kodinhoitohuoneessa (laastareita, sidetarpeita, desinfiointiainetta, kuumemittari ja muita perusjuttuja; myös hammastahnaa).

Saaren luonto on puhdas ja kaunis; haluamme sen myös sellaisenä pitää. Kierrätämme saaressa parhaimman mukaan ja toivomme, että myös sinä otat sen huomioon. Grillikatokselta löytyy iso sekajäteroskis, lasipulloroskis, säkkiteline palautusmuovipulloille ja -tölkeille, sekä säkki pantittomille tölkeille=pienmetalli. Lajittelethan siis huolella.

Jokaisen majoituksen päätteeksi tilat siivotaan itse, huolellisesti. Lattiat lakaistaan/imuroidaan (tarvittaessa myös pestään), pyyhitään pinnat ja jääkaappi jos se on sotkeentunut ja viedään kaikki roskat pois. Jätät tilat niin kuin haluaisit niihin itse saavuttavan.

Kaikkea ei tarvitse tätä lukiessa muistaa; myös tuvalta ja mökeistä löytyy infokansiot.

 

Miten pääsen Mikliin?

Matka Helsingistä Mikliin on 377 km – noin 4 h 57 min. Reittejä on monia, mutta ehkä suoistuin > Lahti, Kouvola, Mikkeli, Juva, Savonlinna. Tieltä 14 käännytään tielle 71 > Kerimäki noin 22 km. Käänny Kumpurantaan oikealle ja ajat noin 5 km, käännyt oikealle Rauvanniemi. Tie päättyy Rauvanniemen rantaan. Siinä, melkein vastapäätä, Rauvanniemen ja Hevossalon välisessä salmessa, näkyi noin 600 metrin päässä Mikli. Metsäinen neljän hehtaarin saari. Venepaikka 10 on killan veneelle. Jos joku on jo saaressa, soita hänelle varatessasi saamiesi ohjeiden mukaan ja sinut noudetaan yli.
Tervetuloa!

 

Lähellä olevat palvelut:

Millin kioskilta noin 4,5km päässä rannasta saa kesäaikaan peruselintarvikkeita, puhdasta polttoainetta ja kaikenlaista erikoista, kuten kastematoja :)

Lähimmät kaupat kuten S-market, Alko, Tokmanni ja St1-huoltoasema sijaitsevat Kerimäellä (38km). Kerimäeltä löytyy myös Kahvila-ravintola Kaivopirtti, Punkaharjulta kiltaveljien Ilkka ja Pasi Hirvosen Café Rantakivi ja Savonlinnasta (45km) vielä monen muuta kesäravintolaa.

 

 

Miklin mökkivuokrat

Varaukset: Stefan Vesterinen 0403560595 / Stefan.vesterinen@gmail.com

MÖKIT:

Talvikausi 24.10.2023  - 30.4.2024 250 € / vk

1. Juhannusviikko 15.6. - 23.6.2024 40 € / vrk

2. Muut ajankohdat 30.4.-1.11.2024 30 € / vrk

4. Talvikausi 1.11.2024 - 27.4.2025 40 € / vrk

Kiltatupa petipaikka 30 € / henkilö / vrk
(Juhannusviikko ja talvikausi 40 € / henkilö / vrk)

Varastokoppi 30 € / vuosi
Buster (pieni moottorivene) 5 € / vrk

 

 

 

Varauksen jälkeen sinulle lähetetään lasku, jossa erittely varatuista mökeistä, veneistä ja ajankohdasta.

Maksu suoritetaan Killan pankkitilille FI52 5554 0920 0865 00 lomakkeessa näkyvällä viitenumerolla eräpäivään mennessä.

Suomen Hovimestarien Kilta ry - Collegium Culinarium

Isokaari 10
00200 HELSINKI
collegiumculinarium@gmail.com
044 2319 600

#collegiumculinarium